U bent hier: Home > Bedrijf > Nieuws > 20020521

Nieuwe versie betaalsysteem OBE in gebruik

 

Eindhoven, 2002-05-21.

De Openbare Bibliotheek van Eindhoven biedt al een paar jaar de service dat iedereen, lid of geen lid, er op aangewezen werkplekken gebruik kan maken van Office applicaties en het Internet.

Voor de registratie van gebruikers, de toewijzing van gebruikersnaam, wachtwoord en werkplek en voor de afhandeling van de betaling van verschuldigde kosten werd gebruik gemaakt van een maatwerkapplicatie die is gecreŽerd door Atos-Origin en is doorontwikkeld door SQueeK.

Vanaf vandaag is de meest recente versie beschikbaar gemaakt, die sneller werkt dan eerdere versies door het vereenvoudigen van interne procedures. Verder zijn alle instellingen van het programma gewijzigd van starre omgevingsparameters naar gebruiksvariabelen, zodat de bibliotheek mogelijkheid geboden wordt om de waarden zelf in te stellen. Dit scheelt in de toekomst veel programmeerwerk bij wijzingen in het netwerk of op de servers.

Behalve programmatische veranderingen heeft de applicatie een facelift ondergaan, zodat het uiterlijk past bij de huisstijl van de bibliotheek.